Koffiemousse Verkeerd

Wat een supergoed idee! Naar voorbeeld van de gekende Latte Macchiato, toverde Jeroen Meus dit heerlijke dessert op tafel. Ik had alle ingrediënten in huis en kon niet anders dan meteen aan de slag te gaan. En dat loonde!

Wat hebben we nodig:
  • 2 blaadjes gelatine
  • 3 eieren, gescheiden
  • 45 gr kristalsuiker
  • 150 ml sterke koffie
  • 150 ml slagroom, half opgeklopt
  • 150 ml slagroom
  • 15 gr kristalsuiker
  • het merg van 1 vanillestokje
  • vers geraspte chocolade
  • chocolade mokkaboontjes
Hoe gaan we te werk:
  • Week de gelatine in een bakje met koud water.
  • Klop de eiwitten stijf in de Kenwood en breng ze over in een grote kom.
  • Klop de dooiers met de suiker tot een ruban en zorg dat alle suikerkorreltjes opgelost zijn. 
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze smelten in de warme koffie. Laat de koffie afkoelen.
  • Meng de koffie onder de ruban.
  • Spatel de helft van de eiwitten onder de ruban.
  • Neem je tijd om de rest van de eiwitten eronder te spatelen en breng zoveel mogelijk lucht in je mousse door voorzichtig te werk te gaan met de spatel. 
  • Spatel de half opgeklopte room onder de ruban.
  • Vul Latté Macchiato glazen met de mousse, tot 3/4 van de bovenrand.
  • Laat de mousse opstijven in de koelkast, gedurende minstens 2 uren.
  • Klop de slagroom lobbig met de suiker en het vanillemerg. 
  • Lepel de slagroom op de mousse.
  • Strooi de geraspte chocolade over de room en werk af met mokkaboontjes.
TIP:

Ik gebruik graag vanillepasta ipv vanillestokjes. Ik heb het product nog niet gevonden in België, maar wel al laten komen uit Amerika en gekocht in een kookwinkel in Leiden, Nederland. Het is een dikke, gel-achtige pasta, vol vanillezaadjes en een heerlijk aroma. Makkelijk in gebruik.
De suiker in dit recept is overal gehalveerd, om het wat minder zoet en diabetesvriendelijker te maken.

Reacties