Beef Pho uit Vietnam
Deze noodle soep met runderreepjes kent zijn oorsprong in Vietnam. De Vietnamese keuken trekt mij aan omdat het een pure en gezonde keuken is. De geuren en het smaakpalet zijn uniek en de smaakpapillen worden echt verwend.
Wat hebben we nodig:
Als je in de Aziatische supermarkt bent, ga dan eens op zoek naar rundsvleesextract. Ons extract (gevonden in de Colruyt) is een soortgelijk product, maar heeft niet de typische Vietnamese smaak. Je kan trouwens ook krabextract kopen, wat hier ook al in de koelkast staat.
Rundsvlees van de schouder/nek is eigenlijk runderstoofvlees. Vraag naar een mooi stuk bij je slager. Voor 10 euro heb je 1 kg runderstoofvlees.
Verhit olie in een pannetje en laat lookschijfjes zachtjes bruin worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier en gebruik deze lekkernij in de beef pho. Je kan deze looksnippers ook kopen in de Aziatische supermarkt, maar het is net zo makkelijk zelf gemaakt. De olie kan je achteraf ook nog gebruiken.
Wat hebben we nodig:
- 2 liter runderbouillon
- 2 liter water
- 5 eetlepels runderextract
- 1 kg rundsvlees van de schouder
- 3 eetlepels vissaus
- 350 gr rijstvermicelli
- 300 gr sojascheuten
- 1 bundeltje korianderblaadjes, gehakt
- een handvol verse basilicum, gescheurd
- 6 pijpajuintjes, diagonaal gesneden
- gebakken looksnippers
- sambal oelek naar smaak
- hoisin saus naar smaak
- Neem een grote kookpot en meng de bouillon met het water en het runderextract. Laat het geheel aan de kook komen.
- Snij het vlees in blokjes en verwijder eventuele vetrandjes. Voeg het vlees toe aan de bouillon. Laat het vlees 2u sudderen op een laag vuurtje, tot het vlees mals is. Schuim regelmatig af.
- Voeg de vissaus toe aan het einde van de kooktijd.
- Overgiet de rijstvermicelli met heet water, laat ze wellen en giet ze af.
- Verdeel de rijstvermicelli in soepkommen. Voeg de sojascheuten toe en geef smaak met koriander en basilicum, pijpajuintjes, gebakken looksnippers en stukjes vlees.
- Overgiet met voldoende bouillon.
- Geef de sambal en hoisin saus er apart bij zodat iedereen naar smaak kan doseren.
Als je in de Aziatische supermarkt bent, ga dan eens op zoek naar rundsvleesextract. Ons extract (gevonden in de Colruyt) is een soortgelijk product, maar heeft niet de typische Vietnamese smaak. Je kan trouwens ook krabextract kopen, wat hier ook al in de koelkast staat.
Rundsvlees van de schouder/nek is eigenlijk runderstoofvlees. Vraag naar een mooi stuk bij je slager. Voor 10 euro heb je 1 kg runderstoofvlees.
Verhit olie in een pannetje en laat lookschijfjes zachtjes bruin worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier en gebruik deze lekkernij in de beef pho. Je kan deze looksnippers ook kopen in de Aziatische supermarkt, maar het is net zo makkelijk zelf gemaakt. De olie kan je achteraf ook nog gebruiken.
Reacties