Sinaasappelflensjes

Ik was op stap met een vriend, toen de oudste dochter smste: wanneer ga je nog eens crêpes suzette maken? Hmhmhm... dat was inderdaad lang geleden. Er is ook wel wat werk aan en het is een traktatie die je niet elke week klaar maakt. In dit recept gebruik ik de helft minder suiker, omdat er al genoeg calorieën en koolhydraten aan te pas komen.

Wat hebben we nodig:
  • 60 gr kristalsuiker
  • zeste van 2 sinaasappels
  • 200 gr boter
  • 200 ml fruitsap
  • 4 eetlepels Mandarin Napoléon
  • 400 ml melk
  • 3 eierdooiers
  • 230 gr patisseriebloem, gezeefd
  • merg van 2 vanillestokjes
  • 2 eetlepels cognac + 2 eetlepels Mandarin Napoléon
Hoe gaan we te werk:
  • We maken eerst de sinaasappelboter: Blender de suiker met de zeste van sinaasappel.
  • Voeg 130 gr boter toe en blender nogmaals. 
  • Voeg het sinaasappelsap geleidelijk toe en voeg op 't laatste 3 eetlepels van de Mandarin Napoléon toe. 
  • Laat de sinaasappelboter opstijven in de koelkast.
  • Maak nu het beslag voor de flensjes: meng de melk met de dooiers, 1 eetlepel Mandarin Napoléon en de bloem.
  • Smelt de resterende boter en voeg die ook toe aan het beslag. Mix de boter door het beslag, samen met het vanillemerg.
  • Bak 6 flensjes van dit beslag.
  • Laat de sinaasappelboter smelten in een pan.
  • Vouw de flensjes doormidden en nogmaals doormidden, zodat je driehoeken bekomt. Leg de flensjes in de saus en warm ze op. Laat de flensjes karamelliseren.
  • Warm de cognac op met de Mandarin Napoléon, giet de alcohol over de flensjes en flambeer. 
  • Dien de flensjes op met de ingedikte saus. 
TIP:

In plaats van Mandarin Napoléon kan je ook Grand Marnier of Cointreau gebruiken.

Reacties