Macaronischotel
Makkelijk en ideaal voor wie kinderen in huis heeft. Je kan de ovenschotel op voorhand klaar zetten en dan hoef je hem enkel nog in de oven te schuiven.
Wat hebben we nodig:
Vervang de worteltjes door kort aangebakken champignons of gestoomde spercieboontjes.
Wat hebben we nodig:
- 220 gr pasta (penne, elleboogpasta, farfalle, ..)
- 5 wortelen, geschraapt en in schijfjes gesneden
- 400 gr ham, in blokjes gesneden
- 50 gr vetstof
- 50 gr bloem
- 500 ml melk
- peper en zout
- nootmuskaat, vers geraspt
- vers gesnipperde bieslook
- 125 gr kaas, geraspt
- Doe de pasta (rauw) in een grote ovenschotel.
- Kook de wortelschijfjes even voor in wat water. Giet ze af en voeg ze toe aan de pasta, samen met de hamblokjes.
- Smelt de vetstof en roer de bloem eronder. Blijf goed kloppen zodat de roux niet aanbrandt.
- Voeg de melk toe en breng de saus aan de kook onder voortdurend kloppen.
- Kruid af met peper en zout en verse nootmuskaat. Roer de bieslook door de saus.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Giet de saus over de pasta en bestrooi met de kaas.
- Bak de ovenschotel 35 min en dien meteen op.
Vervang de worteltjes door kort aangebakken champignons of gestoomde spercieboontjes.
Reacties