Japanse yakitori

Yakitori is Japans voor spiesjes. Sappig en pittig en voor iedere kok haalbaar. Er zijn yakitori van rund, kip, zalm, ... maar vandaag kiezen we voor kip.

Wat hebben we nodig:
  • 120 ml rijstwijn* (sake)
  • 120 ml sojasaus
  • 10 gr kristalsuiker
  • 1 teentje look, gepeld en geplet
  • 1 stuk gember, geschild en geraspt
  • 450 gr kipfilet, in blokjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de rijstwijn met de soja, suiker, look en gember in een diepvrieszakje. Voeg de kip toe en laat de kip 15 min marineren in de koelkast.
  • Leg de grill aan.
  • Rijg de blokjes kip op spiesjes.
  • Smeer ze nog es in met de marinade.
  • Grill de kipsaté's aan elke kant 5 min. Besmeer ze dan opnieuw met de marinade en grill ze nogmaals 5 min aan beide kanten.
TIP:

Serveer deze yakitori als aperitiefhapje of als hoofdgerecht met pinda noodles en wokgroenten.
Heb je geen rijstwijn in huis, dan kan je ook sherry gebruiken.

Reacties