Verse fruitsalade

Wat is er nu bijzonder aan verse fruitsalade? Dat iedereen het graag eet, maar dat niemand er de tijd voor neemt om alle stukken fruit zelf fijn te snijden.
Foto Cathy Van de Moortele
Ik heb een nieuw keukentoestel in huis gehaald en ben superblij met het resultaat. De fruitsalade is in zeer fijne brunoise gesneden en op die manier wil iedereen graag een kommetje fruit als dessert.

Wat hebben we nodig:
  • 1 schijf verse ananas, geschild en in schijven gesneden
  • 15 pitloze witte druiven
  • 1 appel, zonder klokhuis, in plakken gesneden
  • 1/2 cavaillon, geschild, ontpit en in plakken gesneden
  • 1 mango, geschild, ontpit en in plakken gesneden
  • scheutje vers citroensap
Hoe gaan we te werk:
  • Neem de mal voor fijne brunoise en plaats ze correct in het toestel. 
  • Leg telkens een stuk fruit op het brunoiserooster en sluit het deksel in een vlotte beweging. De fijne blokjes vallen in het bakje waarop de nicer dicer is bevestigd. 
  • Ga verder met alle fruitsoorten.
  • Voeg een scheutje citroensap toe zodat het fruit fris blijft en niet verkleurt.
TIP:

Spoel alle onderdelen van de Nicer Dicer Plus meteen om met koud water en droog alles mooi af. Klaar voor de volgende snijbeurt.
Uiteraard kan je het fruit ook zelf snijden.
Serveer deze fruitsalade met Griekse yoghurt voor een supergezond ontbijt boordevol vitamientjes.

Reacties