Rabarber-aardbei dessert
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 700 gr rabarber, geschild en in stukjes gesneden
- 250 gr aardbeien, schoongemaakt en in stukjes gesneden
- 3 eierdooiers
- 60 ml honing
- scheutje rum
- 100 gr boter, gesmolten
- 100 gr patisseriebloem
- 50 gr amandelpoeder
- 250 ml melk
- 3 eiwitten
- 50 gr suiker
- bloemsuiker
- Verdeel het fruit in een grote, ronde vorm, die je eerst ingevet hebt.
- Klop de dooiers met de honing, rum en boter tot een homogeen geheel.
- Meng de bloem met het amandelmeel.
- Voeg afwisselend van de bloem en de melk toe aan de dooiers.
- Klop tot een homogeen beslag.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de eiwitten stijf en voeg beetje per beetje de suiker toe. Klop tot je satijnachtige pieken bekomt en de suiker volledig opgelost is.
- Spatel de eiwitten voorzichtig door het beslag.
- Verdeel het beslag over het fruit en strijk de bovenkant glad.
- Bak het dessert goudbruin en gaar in 45 - 60 min.
- Laat het dessert afkoelen en bestrooi net voor het opdienen met bloemsuiker.
Een bolletje vanille ijs past hier uitstekend bij.
Amandelmeel = gemalen rauwe amandelen. Amandelpoeder = gemalen gepelde amandelen.
Reacties