Rabarber-aardbei dessert

Foto Cathy Van de Moortele
Onze rabarberplant stond hier al toen we dit huis 15 jaar geleden kochten. Elk jaar hebben we toch redelijk wat oogst en wat is er nu lekkerder dan een dessert met rabarber?

Wat hebben we nodig:
  • 700 gr rabarber, geschild en in stukjes gesneden
  • 250 gr aardbeien, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 3 eierdooiers
  • 60 ml honing
  • scheutje rum
  • 100 gr boter, gesmolten
  • 100 gr patisseriebloem
  • 50 gr amandelpoeder
  • 250 ml melk
  • 3 eiwitten
  • 50 gr suiker
  • bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verdeel het fruit in een grote, ronde vorm, die je eerst ingevet hebt.
  • Klop de dooiers met de honing, rum en boter tot een homogeen geheel.
  • Meng de bloem met het amandelmeel.
  • Voeg afwisselend van de bloem en de melk toe aan de dooiers.
  • Klop tot een homogeen beslag.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop de eiwitten stijf en voeg beetje per beetje de suiker toe. Klop tot je satijnachtige pieken bekomt en de suiker volledig opgelost is.
  • Spatel de eiwitten voorzichtig door het beslag.
  • Verdeel het beslag over het fruit en strijk de bovenkant glad.
  • Bak het dessert goudbruin en gaar in 45 - 60 min.
  • Laat het dessert afkoelen en bestrooi net voor het opdienen met bloemsuiker. 
TIP:

Een bolletje vanille ijs past hier uitstekend bij.
Amandelmeel = gemalen rauwe amandelen. Amandelpoeder = gemalen gepelde amandelen.

Reacties