Rijstnoedels met krab in een pittige dressing

Inspiratie van 't moment en absoluut heerlijk. Klaar in no time en toch boordevol smaak.
En zeg nu zelf: zou je er niet meteen aan beginnen als je dit kommetje krijgt voorgeschoteld?

Foto Lana Joos

Wat hebben we nodig:
  • 1 portie rijstnoedels (60 gr)
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels citroensap
  • enkele chilivlokjes
  • een stukje gember, geschild en geraspt
  • 1 pijpajuintje, gesnipperd
  • 1/2 sjalotje, gepeld en fijn gesnipperd
  • 1 wortel, geschraapt 
  • 1 eetlepel cashew noten, getoast en grof gehakt
  • 1 blikje fancy queen krab (Imperial), uitgelekt
  • verse koriander, geplukt
Hoe gaan we te werk:
  • Overgiet de noedels met kokend water en laat ze in 8 min zacht worden.
  • Maak de dressing: doe de vissaus, het citroensap, de chili, gember, pijpajuin en sjalot in een bokaaltje. Zet het deksel erop en schud goed.
  • Giet de noedels af (vang het warme water op) en laat ze uitlekken.
  • Neem je dunschiller en trek lange slierten van je wortel. Kook de slierten beetgaar in het water van de noedels en laat ze uitlekken.
  • Meng de noedels met de dressing. Verdeel de krab over de noedels en werk af met verse koriander en cashew noten.
  • Eet deze salade met chop sticks om helemaal in Aziatische sferen te komen.
TIP:

Rijstnoedels worden gemaakt van rijstmeel. Er wordt niets anders aan toegevoegd. Droog gewogen bevatten ze 82 gr kh per 100 gr. De portie die hier gebruikt wordt, bevat zo'n 50 gr kh.
Krab is duur. Ook krab uit blik is duur. Maar als je toch een blik krab koopt, koop dan meteen de beste, zonder kraakbeen of oneetbare stukken. De lekkerste krab uit blik, is die waar je toch hele stukjes krab in terug vindt. Er staan hier altijd wel blikjes krab van Imperial in de voorraadkast, voor een emergency maaltijd.
Variatie: vervang de wortelslierten door komkommerslierten (rauw) en beetgare sugar snaps.

Reacties