Semifreddo met frambozen

Bill Granger en de eeuwige tandpasta smile. Zijn recepten en zijn manier van leven (stel je voor dat je in een compleet wit interieur woont met zicht op een maagdelijk strand?) kunnen me wel bekoren en ik maak dan ook graag gebruik van zijn recepten. Ik ben geen echte ijseter, maar deze semifreddo kan je al niet meer klasseren onder een "ijsje".

Wat hebben we nodig:
  • 6 eierdooiers
  • 3 eetlepels honing
  • 250 ml slagroom, opgeklopt
  • 150 gr frambozen (diepvries)
  • 3 eetlepels pistache noten, grof gehakt
  • 1 doos amaretti koekjes, verkruimeld
  • 100 gr verse frambozen
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de eierdooiers 10 min lang met de honing tot je een dikke, romige, bleke massa bekomt die in volume verdubbeld is. 
  • Spatel de slagroom door de eiermassa tot het net gemengd is.
  • Bekleed een broodvorm met plastic folie en laat de zijkanten ruim overhangen.
  • Stort de semifreddo in de vorm en vouw de plastic folie over de inhoud.
  • Vries de semifreddo 2u in of tot hij gedeeltelijk bevroren is. 
  • Haal het ijs weer uit de vriezer en spatel de frambozen en de noten erdoor.
  • Strooi de amaretti kruimels over het ijs. Deze zullen de bodem van je semifreddo vormen.
  • Leg de folie weer over het ijs en zet de vorm in de vriezer tot het ijs volledig bevroren is.
  • Voor het serveren, zet je de semifreddo 20 min in de koelkast. Haal het ijs uit de vorm, snij in plakken en serveer met de verse frambozen.
TIP:

Je kan de frambozen ook vervangen door kersen of aardbeien of zelfs abrikozen en perziken.
Heb je geen amaretti koekjes? Neem dan verkruimelde meringues als bodem voor je semifreddo.
Variant: vervang de frambozen, noten en koekjes door 1 potje brésiliennenootjes.

Reacties