Zoete worteltjes
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wortelen zijn al zoet van zichzelf, maar soms wil je dat nog een beetje benadrukken. We garen de worteltjes eerst, waarna we ze nog even een laagje geven van boter met lichtbruine suiker. Voor een dag waarop het net iets extra mag hebben.
Wat hebben we nodig:
- 400 gr wortelen, schoongemaakt en geschraapt
- zout
- boerenboter
- peper van de molen
- 15 gr lichtbruine suiker
- platte peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Snij de wortelen in diagonale plakken en doe ze in een pot met licht gezouten water.
- Breng de wortelen aan de kook en laat ze op een medium vuur zacht worden.
- Giet de wortelen af en laat ze uitdampen in een vergiet.
- Laat een klont boter smelten in de pot waarin je de wortelen gekookt hebt.
- Voeg de wortelen weer toe en kruid ze met peper en zout.
- Strooi de suiker bij de worteltjes.
- Warm nog even goed door, tot de worteltjes allemaal blinken en de suiker gesmolten is.
- Strooi de peterselie over de wortelen en dien op.
TIP:
Je kan de wortelen ook in staafjes, ronde plakjes of blokjes snijden. Zolang de wortelen maar uniform gesneden zijn.
Reacties