Ovengeroosterde butternut

Foto Cathy Van de Moortele

De laatste butternut in mijn voorraadkast. Ik heb hem geschild, ontpit en in blokjes gesneden. Olijfolie, kruiden en bang! De oven in! Je hebt er geen omkijken meer naar. Gebruik deze geroosterde butternut in salades, als afwerking van soep, bij pasta, ...

Wat hebben we nodig:

  • 500 gr geschilde en ontpitte butternut, in gelijke blokjes gesneden
  • olijfolie
  • peper van de molen
  • zout
  • enkele chilivlokjes
  • jonge thijm, gerist

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200°C heteluchtoven.
  • Doe de butternutblokjes in een kom.
  • Besprenkel ze ruim met olijfolie.
  • Kruid met peper, zout, chili en thijmblaadjes.
  • Hussel alles door elkaar en verspreid de blokjes op een bakplaat.
  • Rooster de butternut 30 min.
  • Schep ze halverwege om.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Selderijzout is ook lekker op butternut.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties