Basic chocolate chip cookies met een twist
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Iedereen moet ooit eens chocolate chip cookies bakken. Ze zijn zo snel klaar en je huis ruikt onmiddellijk heerlijk. Pecans zijn nog lekkerder dan walnoten, vind ik zelf. En ik gebruikte maar liefst 3 verschillende soorten chocolate chips: de kleinste soort, dan de grotere chocolate chips en ook chocolate chunks. Zo zijn alle restjes weer opgebruikt. En dat vulde ik dan aan met pecans. Je hoeft ze niet eens te breken, dat doet de K-klopper wel tijdens het mengen.
Wat hebben we nodig:
- 400 gr patisseriebloem
- 5 gr zout
- 3 gr bakpoeder
- 5 gr natriumbicarbonaat
- 225 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 230 gr fijne griessuiker
- 200 gr lichtbruine suiker
- merg van 1 vanillestokje
- 2 eieren
- 250 gr chocolate chips of chunks of een mengeling
- 150 gr pecans
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zet enkele bakplaten met bakpapier klaar.
- Doe de bloem met het zout, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat in een kom en meng met een garde.
- Doe de boter in de kom van de Kenwood en voeg de twee soorten suiker, het vanillemerg en de eieren toe.
- Klop alles op tot een romig beslag. Gebruik hiervoor de K-klopper.
- Doe de bloem erbij en meng op lage snelheid tot je geen bloem meer ziet.
- Meng nu de chocolate chips en de pecans kort door het beslag.
- Het beslag hoeft niet op te stijven.
- Maak balletjes van 25 gr en leg ze geschrankt op een bakplaat. Druk ze niet plat.
- Bak de koekjes 9 - 11 min of tot de randen goudbruin zijn.
- Laat de koekjes nog 5 min op de bakplaat uitharden vooraleer je ze op een rooster laat afkoelen.
- Ga zo door tot alle koekjes gebakken zijn.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Je kan de deegballetjes ook invriezen op een bakplaat en ze dan afbakken wanneer je zin hebt in koekjes. Leg de bevroren balletjes op de bakplaat en bak ze iets langer.
Goed voor zo'n 60 koekjes! En mijn collega's aten er 58 op in amper een uur tijd....
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties