Curry met witte bonen

Foto Cathy Van de Moortele

Vandaag gaan we voor een curry van witte bonen. De basis van de saus maken we met geweekte cashews. Deze noten worden bij ons niet zo heel veel gegeten maar ze zijn heel lekker en voedzaam. Eens ze geweekt zijn in heet water, kan je ze prima gladmixen in de saus. Witte bonen zijn ook weer zo lekker. Ze vullen ook goed. Zorg dus altijd dat je blikken witte bonen in je voorraadkast staan hebt.

Wat hebben we nodig:

  • 140 gr ongezouten cashews + 30 gr extra
  • zonnebloemolie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 stukje gember, geschild en geraspt
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geraspt
  • 2 koffielepels garam masala
  • snuifje kurkuma
  • 1 koffielepel korianderpoeder
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • snuifje kaneelpoeder
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 2 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
  • 300 ml groentebouillon, heet
  • 400 gr witte bonen, uitgelekt
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 eetlepel ghee (geklaarde boter)
Hoe gaan we te werk:
  • Overgiet de cashews met heet water en laat ze 30 min weken.
  • Laat enkele lepels olie opwarmen op medium vuur.
  • Fruit de uisnippers glazig.
  • Roer de gember, look en specerijen door de uien en laat ze geurig worden.
  • Roer de tomatenpuree en tomatenblokjes door de rest van de ingrediënten en bak die even mee.
  • Overgiet met de hete bouillon.
  • Laat alles een kwartiertje rustig pruttelen.
  • Van zodra de tomaten helemaal gaar zijn, breng je alles over in een maatbeker.
  • Giet de cashews af en voeg ze toe aan de saus.
  • Mix alles glad.
  • Breng de saus weer over in de pan en voeg de uitgelekte bonen toe.
  • Kruid met peper en zout en warm nog eens goed door.
  • Doe de ghee in een pannetje en warm die rustig op. Bak de cashews in de ghee op laag vuur, tot ze goudbruin zijn.
  • Strooi de gesnipperde koriander over de curry en werk af met extra nootjes en ghee.
TIP:

Serveer deze curry met naanbrood, chapati en/of rijst.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties