Maïssoep met scampi

Foto Cathy Van de Moortele

Hier word ik dus echt vrolijk van! Hoe appetijtelijk ziet deze soep er dan ook uit? Ik voel me vandaag in New Orleans, met een live jazz band op de achtergrond, de Mississippi boten in de buurt en een dampende kom maïssoep met scampi voor mijn neus. 

Wat hebben we nodig:

  • zonnebloemolie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
  • 1 rode paprika, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 285 gr Crispy maïs Bonduelle, gespoeld en uitgelekt
  • 700 ml kippenbouillon, heet
  • 1 eetlepel Cajun kruiden
  • peper van de molen
  • zout
  • 450 gr scampi, ontdooid, van de pel en het darmkanaal ontdaan
  • 250 ml room
  • Aleppo peper
  • platte peterselie, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olie opwarmen in een zware pot, type Le Creuset.
  • Fruit de uisnippers glazig.
  • Roer de geraspte knoflook door de uien en laat die geurig worden.
  • Doe de paprikablokjes erbij en gaar ze mee. Laat de groentjes niet kleuren.
  • Eens de paprikablokjes gaar zijn, mag de maïs erbij. Meng goed.
  • Overgiet met de hete bouillon en breng de soep aan de kook.
  • Zet het vuur op medium en laat de soep 15 min garen.
  • Kruid met Cajun kruiden, peper en zout.
  • Mix de soep met de staafmixer, maar zorg dat er nog wat stukjes in zitten, dat oogt mooier en het geeft ook wat structuur aan de soep.
  • Hou enkele scampi apart voor de afwerking.
  • Hak de andere scampi middendoor en voeg die toe aan de soep.
  • Laat de scampi roze worden en roer daarna de room door de soep.
  • Gaar nog even kort door maar laat de soep niet meer koken.
  • Ondertussen kruid je de achtergehouden scampi met Cajun kruiden.
  • Bak de scampi krokant in een pannetje met een beetje olie.
  • Werk de soep af met Aleppo peper en peterselie.
  • Schep de soep in 4 kommen en werk af met peterselie, Aleppo peper en de krokant gebakken scampi.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Geef brood bij de soep.
Als je dat liever hebt, kan je de soep ook helemaal glad mixen.
De rode paprika zorgt voor de mooie kleur.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties