Aardappeltjes in de oven
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik hou echt van krieltjes! Je hoeft ze helemaal niet te schillen, alleen te wassen. Ik haal dan ook regelmatig krieltjes in huis. Vandaag maken we ze klaar in de oven, met tomaat en ui en lekkere kruiden.
Wat hebben we nodig:
- 1 kg krieltjes, gewassen en gehalveerd
- 1 ui, gepeld en in parten gesneden
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 80 ml olijfolie
- peper van de molen
- zout
- zoet paprikapoeder
- enkele chilivlokjes
- 400 gr kerstrostomaatjes, van het kroontje ontdaan
- 30 ml granaatappelsiroop (of balsamico)
- platte peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de krieltjes met de ui, knoflook, de helft van de olie en de kruiden.
- Spreid alles uit op een bakplaat.
- Rooster de krieltjes 25 min en meng alles halverwege de gaartijd.
- Meng de tomaatjes met de granaatappelsiroop en de resterende olijfolie. Giet dit mengsel over de krieltjes.
- Meng goed.
- Bak alles nog zo'n 30 min of tot de krieltjes zacht zijn.
- Strooi de peterselie over de aardappeltjes en dien op.
TIP:
Lekker met kip of met gehaktballen.
Granaatappelsiroop (melasse) vind je in Turkse of Arabische winkeltjes.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties