Biscuit met fanta

Foto Cathy Van de Moortele

Heel eenvoudig, zonder al te veel tralala, maar vooral luchtig en licht. Deze biscuit uit Turkije kan iedereen bekoren. We werken hem af met fondantsuiker en als je dat wilt, kan je hem nog versieren met eetbare pareltjes.
Weetje van de dag: deze biscuit bevat een geheim ingrediënt, namelijk fanta. Ja, je leest het goed, er gaat limonade in deze biscuit. 

Wat hebben we nodig:

  • 4 eieren
  • 250 gr fijne griessuiker
  • 130 ml zonnebloemolie
  • 180 ml fanta
  • merg van 1 vanillestokje
  • 350 gr patisseriebloem
  • 10 gr bakpoeder 
  • 275 gr fondantsuiker, opgewarmd tot lichaamstemperatuur
  • sprinkles

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop de eieren goed op met de suiker, tot je een lichtgele en luchtige massa bekomt.
  • Voeg de olie en de fanta toe en klop nog eens goed op.
  • Meng het vanillemerg met de bloem en het bakpoeder en mix dit kort onder het eerste beslagje.
  • Voorzie een bakplaat van 45x37cm met bakpapier en stort er het beslag op.
  • Tik het bakblik een paar keer tegen je werkblad om de belletjes er uit te laten.
  • Bak de biscuit 15 min.
  • Laat de biscuit afkoelen op een rooster.
  • Bestrijk de biscuit met de lauwe fondantsuiker en werk af met sprinkles.

TIP:

Test de biscuit van zodra hij uit de oven komt, om te zien of hij helemaal gaar is.
Neem de bakplaat niet te groot.
Fondantsuiker mag je niet warmer dan lichaamstemperatuur opwarmen, anders wordt hij hard en breekt hij bij het afkoelen.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties