Zachte tortilla's in de G3 Ferrari pizza oven
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Mijn nieuwe G3 Ferrari pizza oven is een knaller. Ik ben er superblij mee. De rode kleur alleen al, maakt me blij. Hij staat dan ook netjes uitgestald op mijn rek in de keuken, zodat ik hem niet uit het oog verlies.
Vandaag koos ik ervoor om zachte tortilla's te maken.
Door heet water te gebruiken voor je deeg en ook te kiezen voor ghee (of smout), krijg je gegarandeerd zachte tortilla's. We bakken ze eerst voor in de pizzaoven, waarna we ze vullen en afbakken.
Wat hebben we nodig:
- 240 ml water, heet
- 5 gr zout
- 420 gr witte bloem
- 5 gr bakpoeder
- 50 gr ghee
Hoe gaan we te werk:
- Doe het water in de kom van de Kenwood en los er het zout in op.
- Stort de bloem op het water en strooi er het bakpoeder over.
- Leg de ghee aan de zijkant van de bloem.
- Laat de Kenwood het deeg 10 min kneden op lage temperatuur.
- Weeg het deeg af en verdeel het in 16 gelijke porties.
- Laat de deegporties 15 min afgedekt liggen (ingevet plastic is een goed hulpmiddel) en maak er daarna mooie balletjes van.
- Laat de balletjes nog 15 min afgedekt rusten.
- Verwarm de G3 Ferrari op stand 2.5.
- Bestuif je werkblad met bloem en bestuif ook een balletje deeg met bloem.
- Rol het deeg uit tot een hele dunne pannenkoek.
- Doe dat ook met de andere balletjes deeg. Ik werk met 4 balletjes tegelijk en bak dan 4 tortilla's.
- Klop overtollige bloem van de tortilla en leg hem in de pizza oven.
- Sluit het deksel en wacht 20-30 sec.
- Open de pizza oven en draai de tortilla om. Hij zou heel licht gekleurd moeten zijn. Hij moet ook nog zacht zijn.
- Laat nu de andere kant zachtjes kleuren. Reken hier zo'n 10 sec voor.
- Hou de tortilla's warm in een handdoek.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Strooi geraspte kaas op een tortilla en verdeel er een eetlepel rul gebakken gehakt over. Werk af met een sausje naar keuze. Vouw de tortilla dicht en leg hem nog even terug in de pizza oven op stand 2, zodat de kaas mooi kan smelten.
Eens de tortilla's afgekoeld zijn, bewaar je ze in een ziploc zakje. Vers zijn ze uiteraard op hun best.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties