Kruidig varkenshaasje in de oven
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Lekker veel kruiden en weinig werk aan dit varkenshaasje. Neem geen varkensgebraad, dat is niet hetzelfde stuk vlees. Het haasje mag rosé gebakken zijn en is heel mals vlees.
Om het vlees gemakkelijk en evenredig te kunnen kruiden, doen we zowel het vlees als de kruidenmengeling in een diepvrieszakje. Goed schudden en klaar! Geen vieze handen.
Wat hebben we nodig:
- 1 varkenshaasje, van het vlies en vet ontdaan en drooggedept
- 1 eetlepel satékruiden
- 1 eetlepel lichtbruine suiker
- 1/2 koffielepel zoet paprikapoeder
- 1/2 koffielepel thijm
- snuif zout
- peper van de molen
- Aleppo peper (pul biber) of enkele chilivlokjes
- enkele klontjes ijskoude boter
Hoe gaan we te werk:
- Stop het varkenshaasje in een diepvrieszak.
- Meng alle kruiden in een kommetje en voeg ze dan toe aan het vlees.
- Sluit het zakje en schud goed, tot het vlees helemaal bedekt is met de kruidenmix.
- Verwarm de oven voor op 200°C en zet een ovenschaal klaar waar het vlees net in past.
- Leg het gekruide varkenshaasje in de schaal en verdeel er de klontjes boter over.
- Gaar het vlees 25 min.
- Laat het vlees 10 min rusten vooraleer je het in dikke plakken snijdt.
TIP:
Wij aten hier pureeburgertjes en zoete worteltjes bij.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties