Croque provolone

Foto Cathy Van de Moortele

Een heel eenvoudige croque. Ik gebruik hiervoor graag Harrys extra zacht brood voor. Niet mijn meest favoriete brood, maar wel ideaal voor croque en wentelteefjes.
Provolone is een Italiaanse smeltkaas. Ik kies graag de milde versie. Je kan ook de picante nemen als je graag goed doorsmakende kaas hebt.
Geniet van deze eenvoudige hap!

Wat hebben we nodig:

  • 80 gr boter, gesmolten
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
  • Aleppo peper (pul biber)
  • zout
  • 4 sneden Harrys extra zacht brood
  • 140 gr provolone mild, vers geraspt

Hoe gaan we te werk:

  • Meng de gesmolten boter met de peterselie, knoflook, Aleppo peper en zout.
  • Besmeer telkens 1 zijde van het brood met kruidenboter.
  • Beleg deze zijde met geraspte kaas en dek af met de tweede snede brood. Zorg dat de kruidenboter van binnen zit.
  • Leg je grilltoestel aan op stand voor croques.
  • Rooster de croques goudbruin en snij ze daarna in blokjes.

TIP:

Ik geef deze croques graag bij versgemaakte soep.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties