Koekjes met chocolade druppels

Foto Cathy Van de Moortele

De notenshop is mijn vaste webshop voor al mijn noten, gedroogd fruit, zaden, pitten en ook chocolade voor gebak. Deze keer bestelde ik chocolade druppels puur 60%. Deze chocolade is niet bakvast en dat is precies wat ik nodig had voor deze heerlijke koekjes. 

Wat hebben we nodig:

  • 170 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 200 gr lichtbruine suiker
  • 1 ei + 1 eierdooier
  • 225 gr patisseriebloem
  • 3 gr natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 200 gr chocolade druppels puur 60%

Hoe gaan we te werk:

  • Klop de boter romig met de suiker. Gebruik hiervoor de K-klopper van je Kenwood.
  • Voeg het ei en de eierdooier toe en gebruik een spatel om het deeg los te maken van de zijkanten.
  • Klop nog even door tot het beslag goed gemengd is.
  • Voeg de bloem, het natriumbicarbonaat en het zout toe.
  • Meng kort.
  • Meng de chocolade druppels kort door het deeg.
  • Breng alles over in een kom met deksel en zet het deeg een half uurtje in de koelkast om op te stijven.
  • Verwarm de oven voor op 190°C en zet enkele bakplaten met bakpapier klaar.
  • Maak balletjes van 18 gr van het deeg en leg ze op de bakplaten.
  • Bak de koekjes 10 min of tot de randjes bruin zijn.
  • Laat de koekjes 5 min afkoelen op de bakplaat en schep ze dan pas over op een rooster om volledig af te koelen.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Wil je graag heel uniforme ronde koekjes? Neem een glas dat de diameter van de koekjes heeft. Van zodra de koekjes uit de oven komen, zet je het glas over een koekje en draai je er even mee rond op de bakplaat. Je zal zien dat het warme koekje meteen de vorm van het glas overneemt. Laat ze daarna nog 5 min uitharden op de bakplaat en schep ze dan over op je rooster om af te koelen.
Uit dit recept haal je 45 koekjes.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties