Zachte wafels

Foto Cathy Van de Moortele

Altijd lekker. Iedereen wacht zijn beurt af om met een wafel aan te haal te gaan. Je hebt niet veel ingrediënten nodig om dit recept te maken, maar je moet natuurlijk wel een wafelijzer in huis hebben. Mijn Frifri wafelijzer staat nooit ver weg, zodat ik regelmatig in de verleiding kom om wafels te bakken. Ik heb meerdere mallen in huis. Voor deze wafels koos ik mal 4x7.

Wat hebben we nodig:

  • 250 gr patisseriebloem
  • 10 gr bakpoeder
  • 25 gr fijne griessuiker
  • snuifje zout
  • 2 eieren
  • 300 ml volle melk
  • merg van 1 vanillestokje
  • 80 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld

Hoe gaan we te werk:

  • Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker en het zout.
  • Splits de eieren.
  • Klop de dooiers op met de melk, het vanillemerg en de afgekoelde boter.
  • Klop het eiwit tot zachte pieken.
  • Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng kort.
  • Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag.
  • Vet het wafelijzer lichtjes in en warm het op.
  • Van zodra de thermostaat aangeeft dat de juiste temperatuur bereikt is, schep je een portie beslag in het wafelijzer.
  • Draai het wafelijzer meteen om en bak de wafels 3 - 5 min.
  • Haal de wafels met een wafelvork uit het ijzer en laat ze afkoelen op een rooster.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Bewaar de wafels in een gesloten Tupperware doos.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties