Orzo met rundergehakt en tomaten

Foto Cathy Van de Moortele

Zo'n eenpansgerecht waar iedereen blij van wordt. Koop puur rundergehakt voor dit recept, bij de slager. We moeten leren om weer vlees te kopen bij de slager, een praatje te slaan en hun vakmanschap te waarderen.
Het wordt een kommetje lekkers, dat je op de bank kan eten terwijl je naar Netflix kijkt. Comfortfood!

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geraspt
  • 400 gr rundergehakt
  • 400 gr tomaten, in blokjes gesneden
  • Italiaanse kruiden
  • peper van de molen
  • zout
  • 85 gr orzo (Griekse pasta)
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • Parmezaanse kaas

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie warm worden in een diepe hapjespan.
  • Fruit het sjalotje glazig en meng de geraspte knoflook er onder.
  • Laat de knoflook geurig worden.
  • Rul het gehakt in de pan tot het helemaal bruingebakken is.
  • Giet aanwezig vet weg.
  • Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan.
  • Kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout.
  • Breng de saus aan de kook en voeg de orzo toe.
  • Meng goed onder elkaar.
  • Zet een deksel op de pan en laat de orzo op medium vuur garen.
  • Werk af met peterselie en vers geraspte Parmezaanse kaas.

TIP:

De orzo zal de tomatensaus opnemen.
Ik heb een mix genomen van kerstomaatjes en gewone tomaten.
Restjes neem je de volgende dag mee naar het werk.

Foto Cathy Van de Moortele





Reacties