Veenbessensaus

Foto Cathy Van de Moortele

Een verloren geraakte zak veenbessen in de koelkast deed me beslissen om veenbessensaus te maken. Lekker met kip of als topping bij een toast met roomkaas. Met slechts 3 ingrediënten en een klein beetje tijd, heb je voldoende voor de hele week.

Wat hebben we nodig:

  • 250 ml sap van bloedsinaasappel
  • 200 gr fijne griessuiker
  • 340 gr verse veenbessen

Hoe gaan we te werk:

  • Doe het sinaasappelsap in een sauspan en warm ze op.
  • Los de suiker op in het warme sap.
  • Sorteer de veenbessen en haal er de bessen uit die gekneusd zijn.
  • Voeg de bessen toe aan de siroop. 
  • Laat de bessen zo'n 10 min garen. Je zal ze horen ploffen.
  • Giet de veenbessensaus in een glazen bokaal en laat ze afkoelen.
  • De saus zal dikker worden tijdens het afkoelen.
  • Dek af en zet de afgekoelde saus in de koelkast.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Uiteraard kan je ook gewoon sinaasappelsap gebruiken.
Vul gepocheerde appelen met deze saus.
Lekker met appeltjes in de oven: schil de appels en hol ze uit met een appelboor. Vul ze met veenbessensaus en een klontje boter. Zet ze 30 min in een oven van 200°C.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties