Veenbessensaus
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Een verloren geraakte zak veenbessen in de koelkast deed me beslissen om veenbessensaus te maken. Lekker met kip of als topping bij een toast met roomkaas. Met slechts 3 ingrediënten en een klein beetje tijd, heb je voldoende voor de hele week.
Wat hebben we nodig:
- 250 ml sap van bloedsinaasappel
- 200 gr fijne griessuiker
- 340 gr verse veenbessen
Hoe gaan we te werk:
- Doe het sinaasappelsap in een sauspan en warm ze op.
- Los de suiker op in het warme sap.
- Sorteer de veenbessen en haal er de bessen uit die gekneusd zijn.
- Voeg de bessen toe aan de siroop.
- Laat de bessen zo'n 10 min garen. Je zal ze horen ploffen.
- Giet de veenbessensaus in een glazen bokaal en laat ze afkoelen.
- De saus zal dikker worden tijdens het afkoelen.
- Dek af en zet de afgekoelde saus in de koelkast.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Uiteraard kan je ook gewoon sinaasappelsap gebruiken.
Vul gepocheerde appelen met deze saus.
Lekker met appeltjes in de oven: schil de appels en hol ze uit met een appelboor. Vul ze met veenbessensaus en een klontje boter. Zet ze 30 min in een oven van 200°C.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties