Gevulde courgette
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik vind ze zo schattig, die kleine, lichtgroene courgetten. Ze zijn ideaal om te vullen. Ik koop ze bij de Turkse supermarkt. Zoek gelijke exemplaren, zonder blutsen en mooi stevig. Vandaag vul ik ze met gehakt en we garen ze in een tomatenbouillon.
Wat hebben we nodig:
- 7 kleine, lichtgroene courgetten, gewassen
- 400 gr gemengd
- 1 klein sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- platte peterselie, fijngesnipperd
- peper van de molen
- zout
- 1 koffielepel mosterd
- olie
- 50 gr tomatenpuree
- 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
- 1300 ml kippenbouillon
Hoe gaan we te werk:
- Met een scherp mesje snij het je kleine harde stukje onderaan de courgetten weg. Wees voorzichtig zodat je geen gat snijdt in het vruchtvlees.
- Snij ook de steel weg.
- Hol de courgette voorzichtig uit. Ik gebruik hiervoor mijn scherpe courgette uitholler. Heb je dit niet, dan kan je ook een appelboor gebruiken, maar de uitholler werkt efficiënter.
- Het vruchtvlees kan je verwerken in soep.
- Meng het gehakt met het sjalotje, de platte peterselie, peper, zout en mosterd.
- Met de steel van een lange lepel, vul je de courgetten met gehakt.
- In een grote pot laat je wat neutrale olie warm worden.
- Bak de tomatenpuree tot het rauwe er vanaf is.
- Roer de knoflook door de tomatenpuree en bak die even mee.
- Blus met de bouillon.
- Breng deze tomatenbouillon op smaak met peper en zout. Leg er ook enkele takjes thijm in.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Leg de gevulde courgetten in de bouillon en verminder het vuur naar medium.
- Leg een omgekeerd bord of een deksel op de courgetten, zodat ze mooi onder de tomatenbouillon blijven.
- Gaar de courgetten 40 min. Prik met een vork om te zien of ze gaar zijn.
- Je kan de saus desgewenst nog laten inkoken eens je de courgetten er uit hebt gehaald met een schuimspaan.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Heb je gehakt over? Rol er ballen van en gaar ze mee in de bouillon.
Lekker met rijst.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties