Indiase wentelteefjes

Foto Cathy Van de Moortele

Omdat er in mijn kast gram flour (kikkererwtenmeel) stond, ging ik op zoek naar mogelijkheden om dat meel te gebruiken. Ik had er al eens pakora van aardappel en pakora van uien mee gemaakt maar wou nog meer mogelijkheden ontdekken. 
Indiase wentelteefjes dus. Superleuk om te maken en je verbreedt er weer je horizon mee.

Wat hebben we nodig:

  • 2 sneden toastbrood
  • 5 eetlepels gram flour (kikkererwtenmeel)
  • 1 eetlepel fijngesnipperde uien
  • 1/2 tomaat, in fijne blokjes gesneden
  • 1 klein teentje knoflook, gepeld en geraspt
  • zout
  • 1 klein stukje gember, geraspt
  • 1 stukje groene chilipeper, ontpit en fijngesnipperd
  • 1 snuifje kurkuma
  • snuifje chili poeder
  • verse koriander, gesnipperd
  • water
  • 1 eetlepel ghee (geklaarde boter)

Hoe gaan we te werk:

  • Mix de gram flour met de uien, tomaten, knoflook, gember, chili en de kruiden.
  • Voeg net genoeg water toe om een dik beslag te bekomen.
  • Laat wat ghee opwarmen in een antikleefpan.
  • Doop de sneden brood aan één zijde in het beslag en leg het brood in de pan (beslagkant naar beneden).
  • Laat het brood mooi kleuren.
  • Schep een lepel beslag op de bovenzijde van de sneden brood en draai het brood om, zodat je de andere kant kan bakken.
  • Zorg dat de wentelteefjes aan beide zijden mooi gekleurd zijn.

TIP:

Gebruik geen bruin brood of brood met zaadjes voor deze wentelteefjes. Ik koop hier speciaal toastbrood voor.
Vind je de chilipepertjes te pikant? Vervang ze dan door groene, Turkse pepers.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties