Mini macaroni met gehakt en champignons
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Een snel klaar gerecht. Ik had mini macaroni mee gebracht uit de winkel maar wist niet meer wat ik er mee zou doen. Ik denk dat ik ze wou toevoegen aan een of andere soep, maar het recept is me ontgaan.
Vandaag gebruik ik deze mini macaroni om een snelle pasta te maken.
Wat hebben we nodig:
- 200 gr rundergehakt
- 1 koffielepel vegeta
- peper van de molen
- 50 gr ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 klein teentje knoflook, gepeld en geraspt
- een snuif kerriepoeder
- een snuifje kaneel
- een snuifje kardamompoeder
- platte peterselie, fijngesnipperd
- 30 gr boerenboter
- 150 gr champignons, schoongemaakt en in 4 gesneden
- 150 gr mini macaroni
Hoe gaan we te werk:
- Zet een pan op het vuur en warm die op.
- Bak het gehakt rul, zonder olie toe te voegen.
- Kruid met vegeta en peper van de molen.
- Voeg de uisnippers met de geraspte look, het kerriepoeder, de kaneel, kardamom en peterselie toe en bak die even mee.
- Laat de boter smelten in een pan. Ze mag wat kleur krijgen.
- Bak de champignons mooi bruin en krokant.
- Kruid de champignons met peper en zout en roer ze onder het gehakt.
- Kook de macaroni gaar in ruim, gezouten water.
- Laat de macaroni uitlekken en roer hem door het gehakt.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Schep een kom uit voor jezelf en neem de rest de volgende dag mee naar het werk als lunch.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties