Mango lassi

Foto Cathy Van de Moortele

De zon warmt de aarde op. Het doet deugd dat de lente in het land is. Ik verlang naar warmere dagen, naar zonlicht, naar rijp fruit. Ik rook de geur van rijpe mango in mijn keuken en besloot er een mango lassi van te maken, die ik mee kon nemen naar mijn werk. Onlangs haalde in de Smeg Persoonlijke blender in huis en ik word er instant vrolijk van als ik hem zie draaien (P.S. met de code Detox20 heb je momenteel 20% korting op deze blender).
Dit sapje is verdomd lekker. Fris, zoet, een beetje pittig door de gember. 
Bij de blender komen 2 to go flessen, die lekvrij zijn. Een must have voor in jouw keuken.

Foto Cathy Van de Moortele

Wat hebben we nodig:

  • 1 mango, geschild en in blokjes gesneden
  • 200 ml ayran (of melk naar keuze)
  • 1 klein stukje gember, geraspt
  • 1 eetlepel pistachenootjes, fijngehakt

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de blokjes mango in de beker en giet er de ayran (of melk) over.
  • Voeg de geraspte gember toe en sluit de beker met het mes.
  • Zet de fles op de blender en mix alles fijn. 
  • Schroef het mes los en spoel het mes onder de kraan.
  • Zet de to go dop op de beker.
  • Bewaar de mango lassi in de koelkast.
  • Giet de mango lassi uit in 2 grote glazen en werk af met de nootjes.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Kies bij voorkeur voor mango's met glad vruchtvlees ipv met draderig vruchtvlees.
Ayran is een drankje op basis van yoghurt, water en zout. Heel fris om te drinken. Ik koop flesjes ayran in de Turkse supermarkt.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties