Pasta met tomatensaus en mini gehaktballetjes
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Ze wegen zo'n 10 gr per stuk, deze mini gehaktballetjes. We maken er lekker veel van. Met een zelfgemaakte tomatensaus en pasta, kunnen we weer snel aan tafel.
Doet jouw slager af en toe acties op het gehakt, zoals 1 kg + 1 kg? Haal dan je profijt en maak meerdere gerechten op 1 dag, die je kan kan invriezen.
Wat hebben we nodig:
- 2x recept marinarasaus
- 300 gr gemengd gehakt
- 10 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 ei
- 60 gr paneermeel
- platte peterselie, fijngesnipperd
- peper van de molen
- zout
- nootmuskaat, vers geraspt
- pasta
Hoe gaan we te werk:
- Maak een dubbele hoeveelheid marinarasaus volgens het gekende recept.
- Ondertussen heb je de tijd om de balletjes te maken.
- Doe het gehakt in een kom en voeg er de kaas, het ei, het paneermeel en de peterselie aan toe.
- Kruid met peper, zout en vers geraspte nootmuskaat.
- Rol balletjes van zo'n 10 gr en leg ze op een bord.
- Doe alle balletjes in de saus en laat ze garen.
- Ondertussen kook je de pasta al dente in ruim, gezouten water.
- Meng de beetgare pasta onder de saus en voeg een pollepel pastakookvocht toe.
- Laat de pasta nog even doorgaren.
TIP:
Leg het blok Parmezaanse kaas op tafel, zodat iedereen naar believen kaas kan raspen over zijn pasta.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties