Pizza pasta pepperoni
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Heb je het ook moeilijk om te kiezen tussen pizza en pasta? Dan heb ik nu de oplossing voor je. We maken gewoon een combi van de twee! Pasta met vers gemaakte marinarasaus en daarbij jouw favoriete pizza toppings. Voor mij zijn dat paprika's, mozzarella en pepperoni. De groentjes bak je op voorhand, ik heb er ook wat verse chorizo bij gedaan. Ik kan je verzekeren, het rook hier heerlijk toen deze pizza pasta pepperoni uit de oven kwam.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- zout
- 30 gr tomatenpuree
- 120 ml witte wijn
- 1 fles passata van een goed merk (ik hou van Mutti)
- enkele basilicumblaadjes, gescheurd
- peper van de molen
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 120 gr verse chorizo, van het velletje ontdaan en verkruimeld
- 1/4 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1/4 groene paprika, in blokjes gesneden
- 1/4 gele paprika, in blokjes gesneden
- 200 gr pipe rigate
- 300 gr geraspte mozzarella
- 18 dunne plakjes pepperoni
Hoe gaan we te werk:
- We maken eerst de marinarasaus: laat wat olijfolie opwarmen in een sauspan.
- Fruit hierin de ui glazig en kruid met zout.
- Roer de tomatenpuree door de uien en bak die even mee, om de rauwe smaak er vanaf te krijgen.
- Blus met de witte wijn.
- Eens de witte wijn bijna is uitgekookt, voeg je de passata erbij en breng je die aan de kook.
- Verminder de warmte tot een laag vuur.
- Kruid met basilicum, peper en zout.
- Laat de saus 20 min pruttelen en mix ze daarna glad.
- Zet de saus apart.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- In een diepe hapjespan laat je wat olijfolie opwarmen.
- Fruit de ui glazig en kruid hem met zout.
- Roer de verkruimelde chorizo door de uien en laat die even rul bakken.
- Voeg de paprikablokjes toe en laat ze zacht worden.
- Kruid met peper van de molen.
- Kook de pasta beetgaar. Laat hem niet te zacht worden, want hij moet straks nog 45 min in de oven.
- Meng de pasta en de gebakken groenten met chorizo door de marinarasaus.
- Schep de helft van deze saus met toebehoren in een vierkante ovenschaal.
- Strooi 150 gr geraspte mozzarella over de pasta.
- Leg hierop 9 plakjes pepperoni.
- Schep de rest van de pasta met groentjes en chorizo in de ovenschotel en werk opnieuw af met 150 gr geraspte mozzarella en 9 plakjes chorizo.
- Schuif de ovenschaal voor 30 - 45 min in de oven.
- Laat de schotel 10 min staan vooraleer je hem verdeelt over de borden.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Je kan de witte wijn vervangen door rode wijn of je laat de wijn er uit en je gebruikt kippenbouillon.
De verse chorizo kocht ik bij Crisp. Je kan de Crisp applicatie downloaden en jouw boodschappen thuis laten leveren.
Heb je geen verse chorizo maar wel 'Nduja in huis? Roer dan een flinke lepel 'Nduja door de uien.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties