Chocolade liefde
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
De liefde gaat door de maag, zo'n cliché maar het is de waarheid. Als je je partner blij kan maken met een lekkere hap of zijn favoriete dessert, waarom zou je dat niet doen? Chocolade lust iedereen. Deze muffins zijn niet moeilijk om te maken en je hebt er meteen een hele lading, 18 stuks. Gegarandeerd voor extra dagen verwennerij.
Wat hebben we nodig:
- 280 gr patisseriebloem
- 75 gr pure cacao
- 10 gr bakpoeder
- 3 gr natriumbicarbonaat
- 3 gr zout
- 250 gr fijne griessuiker
- 60 ml neutrale olie
- 2 eieren
- 300 ml ongezoete karnemelk
- 60 gr boerenboter, heel zacht maar niet gesmolten
- 100 gr chocolate chunks of chips
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Zet je muffinvormen klaar en voorzie ze alvast van een muffinpapiertje.
- Gebruik een garde om de bloem te mengen met de cacao, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat, het zout.
- Klop de suiker op met de olie en de eieren.
- Voeg afwisselend karnemelk, boerenboter en de droge ingrediënten toe en meng kort, tot er geen bloem meer te zien is.
- Roer de chocolade door het beslag.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over 18 vormpjes.
- Bak de muffins 20 min en laat ze afkoelen op een rooster.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Je kan deze muffins perfect invriezen. Warm ze voor gebruik 30 sec op in de microgolf.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties