Stamppot van boerenkool met rookworst

Foto Cathy Van de Moortele

Een oerhollands gerecht, boerenkoolstamppot met rookworst. Mijn man heeft er geduldig op gewacht. Een bord vol dampende stamppot, een smaakvolle rookworst en nadien de broeksknop open. Hij houdt van deze klassiekers en dan maak ik dat ook met plezier voor hem klaar. 

Wat hebben we nodig:

  • 500 gr kruimige aardappelen, geschild en gewassen
  • zout
  • 300 gr boerenkool, fijngesnipperd en gewassen
  • 1 rookworst
  • 130 ml verse (of volle) melk
  • 30 gr boerenboter
  • 1 koffielepel Poolse mosterdkaviaar
  • peper van de molen
  • nootmuskaat

Hoe gaan we te werk:

  • Snij de aardappelen in gelijke stukken en doe ze in een pot met koud, gezouten water.
  • Strooi hierover de boerenkool en breng alles aan de kook. 
  • Giet alles af van zodra de aardappelen zacht zijn.
  • Pureer de aardappelen met de boerenkool.
  • Ondertussen warm je de rookworst in de verpakking op in een pot met water, op een medium vuur.
  • Verwarm de melk met de boter en roer die door de stamppot.
  • Werk af met de mosterdkaviaar en kruid goed met peper, zout en vers geraspte nootmuskaat.
  • Knip de verpakking van de rookworst open en leg die bovenop de stamppot.
  • Aan tafel!

TIP:

Ik heb de fijngesnipperde boerenkool gekocht bij Crisp, de online versmarkt.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties