Geroosterde bloemkoolroosjes

Foto Cathy Van de Moortele

Geen fan van gekookte of gestoomde bloemkool, maar bloemkool uit de oven? YES!

Wat hebben we nodig:

  • 400 gr bloemkoolroosjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 koffielepel lopende honing
  • peper van de molen
  • zout
  • een snuifje kurkuma
  • een snuifje kerriepoeder
  • een snuifje zoet paprikapoeder
  • sap van 1/2 citroen
  • platte peterselie, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de bloemkoolroosjes met de olie, honing en kruiden.
  • Spreid alles mooi uit op een bakplaat met bakpapier.
  • Rooster de bloemkool 30 min in de hete oven.
  • Sprenkel de citroen over de geroosterde bloemkool en bestrooi met peterselie.

TIP:

Een heerlijk bijgerecht, warm of koud.
Lekker met een sriracha mayonaise dip.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties