Geroosterde bloemkoolroosjes
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Geen fan van gekookte of gestoomde bloemkool, maar bloemkool uit de oven? YES!
Wat hebben we nodig:
- 400 gr bloemkoolroosjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 koffielepel lopende honing
- peper van de molen
- zout
- een snuifje kurkuma
- een snuifje kerriepoeder
- een snuifje zoet paprikapoeder
- sap van 1/2 citroen
- platte peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de bloemkoolroosjes met de olie, honing en kruiden.
- Spreid alles mooi uit op een bakplaat met bakpapier.
- Rooster de bloemkool 30 min in de hete oven.
- Sprenkel de citroen over de geroosterde bloemkool en bestrooi met peterselie.
TIP:
Een heerlijk bijgerecht, warm of koud.
Lekker met een sriracha mayonaise dip.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties