Griekse pasta met zongedroogde tomaat en spinazie
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Weer zo'n gerechtje waar je blij van wordt. Griekse pasta is zo'n kruising tussen pasta en rijst en misschien ook wel risotto. Ook in dit recept voegen we bouillon toe, pollepel per pollepel, om een romig gerecht te bekomen. En om het extra romig te maken, voegen we er ook nog een scheutje room aan toe, optioneel, maar wel aan te raden.
Zoek zongedroogde tomaatjes op olijfolie, je vindt ze meestal wel bij de tapas in de supermarkt of kaaswinkel. Jonge spinazie draagt ook de voorkeur. Is de spinazie al wat groter, verwijder dan zeker de nerven.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie van de zongedroogde tomaatjes
- 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- 6 zongedroogde tomaatjes, gesnipperd
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 200 gr orzo
- 450 ml kippenbouillon, heet
- scheutje room
- boerenboter
- peper van de molen
- zout
- zoet paprikapoeder
- 100 gr jonge spinazie, gewassen en gedroogd
- Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
- Doe twee lepels van de olie in een diepe hapjespan en warm die op.
- Fruit het sjalotje glazig. Laat het niet kleuren.
- Roer de tomaatjes door de sjalotjes en gaar ze even mee.
- Meng de tomatenpuree door de sjalotjes en bak die even mee om de rauwe smaak weg te krijgen.
- Neem hier de tijd voor, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
- Doe de orzo in de pan en meng hem goed met de rest, zodat alle korrels een kleurtje krijgen.
- Schep een pollepel van de bouillon in de pan en laat de pasta de bouillon opnemen.
- Voeg een nieuwe pollepel bouillon toe van zodra de vorige is opgenomen.
- Ga zo door tot alle bouillon opgebruikt is en de pasta gaar is.
- Doe een scheutje room en een klontje boter bij de pasta.
- Kruid met peper, zout en paprikapoeder.
- Neem de pan van het vuur en meng de spinazie in deeltjes door de pasta zodat hij mooi slinkt.
- Rasp volop Parmezaanse kaas over het gerecht en serveer in twee diepe kommen.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Dit gerecht eet je best meteen. Wil je het toch pas later eten? Voeg dan wat extra bouillon toe om het weer zachtjes op te warmen.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties