Kip enchilada's
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Iedere zondag vraag ik mijn man, wat hij in gedachten heeft voor het komende weekmenu. In mijn hand heb ik een notablokje, waar ik op voorhand al opschrijf wat hij zal zeggen: gehaktballetjes in tomatensaus met puree, kabeljauw met prei en puree, spaghetti, worst met gekookte aardappelen en appelmoes, kotelet met rode kool en gekookte aardappelen, kipfilet met rijst en ananas en kerriesaus, hamburger met erwtjes en worteltjes en gekookte aardappelen, .. Zijn verrassing is groot als hij aangeeft wat hij wil eten en mij enkel iets ziet aanvinken... Ik weet wat hij graag eet, ik weet ook dat het hem helemaal niets uitmaakt wat ik klaar maak, hij is niet picky. Als het aan hem lag, dan aten we elke week hetzelfde menu. Wil hij dan net getrouwd zijn met een foodblogger die er prat op gaat nooit 2x hetzelfde klaar te maken: 4724 recepten later, eten we nog steeds heel gevarieerd.
Deze week vroeg hij om enchilada's te maken. Ik had dat voor mezelf opgeschreven, want ik eet zelden dezelfde maaltijd als diegene die ik voor hem klaar maak. Alletwee blij dus!
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
- 1 gare kipfilet, in stukjes gesneden
- 1 Turkse, groene paprika, schoongemaakt en in blokjes gesneden
- 1 blik zwarte bonen, gespoeld en uitgelekt
- peper van de molen
- zout
- Mexicaanse kruiden
- 8 tortilla's
- 1 recept enchiladasaus (zie tips)
- zure room
- pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
- rode ui, gepeld en fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een rechthoekige ovenschaal in met wat olijfolie.
- Doe wat olijfolie in een diepe hapjespan en warm die op.
- Fruit de uisnippers glazig.
- Voeg de knoflook toe en gaar die even mee.
- Doe de kip en de groene peperblokjes bij de uien en bak die op.
- Meng de bonen onder de rest en kruid met peper, zout en Mexicaanse kruiden.
- Zet de pan van het vuur.
- Maak de enchiladasaus warm.
- Leg een tortilla op je werkblad en besmeer hem met wat enchiladasaus.
- In het midden maak je een reep met vulling.
- Strooi er cheddar kaas over en rol de enchilada op.
- Leg de enchilada in de ovenschaal, met de naad naar beneden.
- Doe verder met de rest van de enchilada's.
- Giet de resterende enchiladasaus over de gevulde tortilla's en werk af met cheddar.
- Schuif de schaal voor 20 min in de oven.
- Werk af met zure room, pijpajuintjes, rode ui.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Je kan ook vertrekken van rauwe kippenreepjes, maar ik had gegaarde kip in huis, vandaar deze keuze.
Turkse, groene paprika's zijn langwerpig. Je vindt ze in de Turkse supermarkt, vaak voorverpakt in een zak en lichtgroen van kleur. Ik vind ze lichter verteerbaar dan de groene paprika's die wij meestal gebruiken.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties