Restjespannetje

Foto Cathy Van de Moortele

Heel eenvoudig en meteen ook budgetvriendelijk. Ik koop wekelijks een bakje krieltjes. Lekker makkelijk, je hoeft ze ook helemaal niet te schillen. Ik kook ze dan allemaal in 1x (of stomen, das nog eens zo lekker) en hou de krieltjes die ik niet meteen opeet, over voor een restjespannetje aan het eind van de week. Deze keer had ik een halve groene paprika over en een 15-tal gare krieltjes. We konden snel aan tafel.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 kleine ui, gepeld en grof gesnipperd
  • 1/2 groene paprika, schoongemaakt en in brunoise gesneden
  • 15 gare krieltjes, gehalveerd
  • peper van de molen
  • zout
  • platte peterselie, fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie opwarmen in een hapjespan.
  • Doe de uien samen met de paprikablokjes in de pan en laat ze wat zachter worden en kleur krijgen. Zet het vuur niet te hoog, zodat ze niet aanbakken.
  • Voeg de krieltjes toe en kruid met peper en zout.
  • Schud de pan regelmatig op.
  • Werk af met gesnipperde peterselie.

TIP:

Natuurlijk kan je om het even welke kleur paprika gebruiken. Je kan er ook nog wat gehalveerde kerstomaatjes aan toevoegen.
Lekker met een spiegeleitje.

Reacties