Boerenkoolsalade

Foto Cathy Van de Moortele

Ik ben geen fan van stamppot, maar mijn man wel. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet kan genieten van deze seizoensgroente. Alleen is dat dan op een andere manier. Ik hoor wel eens ouders zeggen, dat hun kinderen geen groenten lusten. Heb je wel eens geprobeerd om die groente op een andere manier aan te bieden? Gekookt, gestoomd, gebakken in de oven, rauw, in de wok, gevuld met ander lekkers? Er zijn zoveel manieren om groenten te bereiden. Betrek je kinderen in het uitzoeken van groenten en laat ze zelf bedenken hoe je de groenten zou kunnen klaarmaken.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 eetlepel meloenpitjes
  • 60 gr boerenkool, fijngesnipperd en gewassen
  • 1/4 granny smith appel, in fijne blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • peper van de molen 
  • snuifje zout

Hoe gaan we te werk:

  • Doe wat olijfolie in een klein pannetje en rooster de meloenpitjes op een medium vuur goudbruin.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Doe de boerenkool in een mooie kom en strooi er de appelblokjes over.
  • Maak een dressing van de olie met het citroensap en kruid die met peper en zout.
  • Net voor je aan tafel gaat, maak je de salade aan en schep je ze om.

TIP:

Vind je geen meloenpitjes? Kies dan voor pompoenpitten of pijnboompitjes.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties