Fettucini met boter en Parmezaanse kaas

Foto Cathy Van de Moortele

Zo eenvoudig, goedkoop en lekker: fettucini met boter en Parmezaanse kaas. Het was al na 22u toen ik zin had om vers pastadeeg te maken. Onze kippen doen hun best en ik koester hun eitjes enorm.
Deze pasta is snel klaar. Je hebt er ook niet veel voor nodig. Doen?

Wat hebben we nodig:

  • vers pastadeeg, op basis van 100 gr ei, 100 gr semola en 100 gr "00" pastabloem
  • zout
  • 100 gr boerenboter
  • Parmezaanse kaas
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • Aleppo peper (pul biber)

Hoe gaan we te werk:

  • Maak het deeg volgens het gekende recept en laat het 30 min rusten in een ziploc zakje.
  • Verdeel het deeg in 4 porties.
  • Rol het deeg uit tem stand 6 (van 9 standen).
  • Snij de vellen op lengte 30 cm en snij daar gelijke linten van.
  • Laat de pasta kort drogen.
  • Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het fornuis en breng die alvast op warmte.
  • Kook de pasta al dente.
  • In een diepe hapjespan laat je de boter smelten.
  • Voeg er een pollepel van het pastakookvocht aan toe en meng tot een mooi gebonden emulsie.
  • Rasp flink wat Parmezaanse kaas door het vocht.
  • Voeg de al dente pasta toe aan de pan en meng goed.
  • Voeg meer pastakookvocht toe indien nodig.
  • Werk af met platte peterselie en Aleppo peper.
  • Verdeel de pasta over 2 diepe kommen en serveer meteen.
  • Leg de Parmezaanse kaas op tafel en laat je tafelgenoten extra kaas raspen over hun pasta. Want wie vindt dat nu niet leuk?
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Vers gemalen zwarte peper doet het ook heel goed met dit pastagerecht.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties