Viscurry met bloemkool

Foto Cathy Van de Moortele

Ik had nog één zeeduivel over en wou daar een soort stoofpotje van maken. Het is een viscurry geworden met kokosroom en bloemkool. Yummy!

Wat hebben we nodig:

  • 1 grote ui, gepeld en in 4 gesneden
  • 1 flink stuk gember, geschild
  • 4 tenen knoflook, gepeld
  • 1 koffielepel komijnzaadjes
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 1 koffielepel mosterdzaadjes
  • chilivlokjes naar smaak voor pit
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 koffielepel kurkuma
  • snuif zout
  • scheut water
  • 200 ml kokosroom
  • 200 ml water
  • 1/4 bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
  • 1 lotte, van de graat ontdaan
  • vers citroensap

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de ui met de gember en knoflook samen met de komijnzaadjes in de keukenrobot en cutter alles glad.
  • Doe de olie in een zware pot, type Le Creuset, en laat ze warm worden.
  • Voeg de mosterdzaadjes en chilivlokjes toe en roerbak ze enkele minuten.
  • Voeg de gemberpuree toe en roerbak tot de smaken vrijkomen.
  • Voeg de tomatenpuree, kurkuma, het zout en een flinke scheut water toe en roerbak opnieuw tot de massa redelijk droog wordt en de olie zich scheidt van de massa.
  • Voeg de kokosroom en het water toe en warm goed door.
  • Leg de bloemkoolroosjes in de saus en laat ze even meegaren.
  • Snij de vis in hapklare stukken en leg die in de saus. 
  • Zet het deksel op de pan en laat de vis garen. 
  • Werk af met vers citroensap naar smaak.

TIP:

Lekker met basmatirijst en chapati.
Je kan om het even welke stevige witte vissoort gebruiken in deze curry. Zorg voor dikke stukken vis, zodat de vis niet helemaal verdwijnt in de saus.


Reacties