Groenteconfetti

 

Foto Cathy Van de Moortele

Klaar om meer groenten te eten? Waarom eens geen groenteconfetti maken? Je kan er zoveel verschillende groenten in kwijt, en doordat de groenten zo fijn gesneden zijn, zijn ze ook snel klaar. Lekker bij vis, door pasta of rijst of gewoon zo!
Mijn favoriete keukentoestel komt ook hier weer goed van pas. De Nicer Dicer Chef snijdt alle groenten mooi gelijk in blokjes. Ik word daar altijd supervrolijk van!

Wat hebben we nodig:

  • 1 ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
  • 1 rode paprika, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 1/2 groene courgette, in fijne brunoise gesneden
  • 1/2 koolrabi, geschild en in fijne brunoise gesneden
  • 2 raapjes, geschild en in fijne brunoise gesneden
  • 1 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 30 ml witte wijn

Hoe gaan we te werk:

  • Was alle groentjes in een zeef en laat ze goed uitlekken.
  • Doe wat olijfolie in een grote hapjespan en laat die warm worden.
  • Fruit de groentjes tot ze wat zachter zijn.
  • Kruid met peper en zout.
  • Blus met witte wijn en laat ze verder garen tot de wijn verdampt is.

TIP:

Dit is een prima manier om restjes groenten te verwerken, zodat je klaar bent voor een nieuwe week.
Hoe meer verschillende groenten en kleuren gebruikt, hoe meer vitaminen je gerecht bevat.
Deze groenteconfetti doet het ook prima in soep!


Reacties