Burrito

 

Foto Cathy Van de Moortele

Heb je dat ook wel eens voor, dat je een verpakking wraps openscheurt en al op voorhand weet dat er sowieso 4 wraps zullen over zijn? Gooi ze niet weg! Gebruik ze om burrito's van te maken. Die kan je makkelijk invriezen voor als je eens alleen thuis bent en iets makkelijks wilt om te eten. Vul ze met wat jij lekker vindt: go for it!

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 450 gr gehakt (rund, varken, gemengd, kip, veggie, ...)
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • 250 gr passata van tomaat
  • 40 gr tomatenpuree
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 koffielepel koriander
  • enkele chilivlokjes
  • 1 klein blikje maïskorrels
  • 75 gr cheddar, geraspt
  • platte peterselie, gesnipperd
  • 4 wraps

Hoe gaan we te werk:

  • Doe een eetlepel olijfolie in een grote pan en warm die op.
  • Bak het gehakt rul en laat het wat kleur krijgen: kleur is extra smaak!
  • Meng de pijpajuintjes onder het gehakt en bak ze even mee.
  • Overgiet het rul gebakken gehakt met de tomatenpassata en meng er ook de tomatenpuree onder.
  • Kruid met peper, zout, koriander en chili.
  • Laat de saus nu even goed doorwarmen en indikken.
  • Voeg de maïskorrels toe en roer ze door het gehakt.
  • Strooi de geraspte cheddar over de vulling en zet het vuur uit.
  • Bestrooi met de peterselie.
  • Verdeel de vulling over de 4 wraps. Leg hierbij de vulling op het onderste derde deel van de wraps.
  • Vouw de wrap over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op.
  • Neem een schone pan en doe daar wat olijfolie in. Warm op.
  • Leg de burrito's die je wilt gaan eten in de pan (met de naad naar beneden) en laat ze mooi goudbruin kleuren.
  • Draai de burrito's om en laat ook de andere kant mooi bakken.
  • Met een tang leg je de burrito's op hun zij en bak je die ook mooi goudbruin.
  • Snij de burrito's middendoor en serveer met fijngesnipperde ijsbergsla, blokjes tomaat, zure room, guacamole, ... of wat jij maar lekker vindt!

TIP:

Je kan ook zwarte bonen of kidney bonen toevoegen aan het gehakt ipv maïs.
Rol de burrito's die je wil invriezen, strak in aluminiumfolie. Bewaar de burrito's in een diepvrieszak. Laat ze ontdooien in de koelkast en bak ze in de pan.

Reacties