Donkere chocolate chunk muffins
Foto Cathy Van de Moortele |
Zo blij met mijn bestelling van Baktotaal Bouwhuis. Eindelijk heb ik deze intens donkere cacao in huis en ook mijn pakket Callebaut chocolate chunks hebben de test doorstaan. Je hebt maar weinig nodig van deze cacao om een intense chocoladesmaak te krijgen en geef toe: zien ze er niet fantastisch uit?
Wat hebben we nodig:
- 125 gr patisseriebloem
- 3 gr bakpoeder
- 3 gr natriumbicarbonaat
- 2 gr zout
- 5 gr Van Houten intense deep black cacaopoeder
- 75 gr fijne griessuiker
- 25 gr ei
- enkele druppels vanille extract gourmet
- 120 gr ongezoete karnemelk
- 60 gr boter, gesmolten en afgekoeld
- 65 gr bakvaste chocolate chunks medium puur
- 20 gr bakvaste chocolate chunks medium puur, voor de afwerking
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 175°C. Zet een bakplaat klaar, met daarop een silicone muffinvorm met 6 holtes. Leg eventueel muffinpapiertjes in de vormen als je dat liever hebt.
- Zeef de bloem met het bakpoeder, natriumbicarbonaat, zout en het cacaopoeder. Meng goed met een garde.
- Roer de suiker los met het halve ei, de vanille, karnemelk en boter.
- Doe de natte ingrediënten bij de droge en meng kort.
- Voeg de 65 gr chocolate chunks toe en roer kort.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormen.
- Versier elke muffin met 6 extra chocolate chunks.
- Bak de muffins 22 min en laat ze in de vorm afkoelen op een rek.
TIP:
Warm de muffins 30 sec op in de microgolf voor je ze wilt eten: net alsof ze juist uit de oven komen.
Vervang de intense deep black cacao door pure cacao als je de andere niet in huis hebt.
Vervang de chocolate chunks door chocolate chips als je de andere niet in huis hebt.
Heb je geen silicone muffinvorm maar wel papieren vormpjes? Zet dan 2 vormpjes in elkaar op de bakplaat, anders is het beslag te zwaar en gaat het vormpje doorbuigen.
Reacties