10-groentensoep

 

Foto Cathy Van de Moortele

Ik hou van kleur, ik hou van variatie. Wanneer je soep maakt, kan je daar heel veel groenten in kwijt, wat resulteert in meer smaak, meer vitamientjes, meer van alles.
Maak de soep met verse bouillon of gebruik bouillonblokjes naar keuze. Want dat is het voordeel aan zelf koken: jij bepaalt wat er in gaat.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 2 stelen bleekselder, schoongemaakt en in blokjes gesneden
  • 1 prei, schoongemaakt en in halve maantjes gesneden
  • 1/2 pastinaak, geschraapt en in blokjes gesneden
  • 1 wortel, geschraapt en in blokjes gesneden
  • 1/2 gele courgette, gewassen en in blokjes gesneden
  • 1/5 bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
  • 10 sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 1 boterraapje, geschild en in blokjes gesneden
  • 1/2 koolrabi, geschild en in blokjes gesneden
  • 1.5 l bouillon, heet
  • peper van de molen
  • zout
  • verse peterselie, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Zorg dat alle groenten gesneden zijn en klaar staan.
  • Laat wat olijfolie warm worden in een grote pot, type Le Creuset.
  • Doe de ui in de pot en fruit die even aan. Laat de groenten niet kleuren.
  • Voeg de rest van de groenten toe en fruit die samen aan. Schep regelmatig om.
  • Overgiet de groenten met de hete bouillon en breng de soep aan de kook.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg een deel van de peterselie toe.
  • Test met de punt van een aardappelmesje om te zien of de groenten gaar zijn.
  • Werk af met de rest van de peterselie.

TIP:

Varieer in de groenten die je in de soep doet, zo heb je altijd andere soep.
Ik gebruik graag mijn Nicer Dicer Chef om de groenten allemaal even groot te snijden.
Strooi wat vermicelli in de soep op het laatste nippertje.

Reacties