Kippenworst
Foto Cathy Van de Moortele |
Heb je er ooit al eens aan gedacht om zelf je charcuterie te maken? Ik heb het niet altijd voor charcuterie, zeker niet als ze vol E-nummers, smaakstoffen en bewaarmiddelen zitten.
Voor deze worst vertrekken we van ontboute kippendijen. Kies voor kwalitatieve kip, zodat je weet wat er in je broodbeleg gaat.
Wat hebben we nodig:
- 500 gr ontboute kippendijen, in stukjes gesneden
- 1 ei
- 3 driehoekjes La Vache qui Rit smeerkaas natuur
- snuifje zout
- lookpoeder
- uienpoeder
- platte peterselie, gesnipperd
- kipkruiden
- olijfolie
Hoe gaan we te werk:
- Doe de stukjes kip met het ei, de smeerkaas, het zout, lookpoeder, uienpoeder en de peterselie in de keukenrobot en mix alles glad.
- Leg een vel plastic folie op je werkblad en bestuif dat met kipkruiden.
- Schep de gemixte kip op de kruiden, bestuif ook de bovenkant met kipkruiden en rol alles op tot een worst, met het plastic.
- Draai de uiteinden dicht zoals je een snoep zou dichtdraaien.
- Leg een vel aluminium folie op je werkblad en leg daarop de rol met kip.
- Rol opnieuw op zoals een snoep, zodat de worst heel goed verpakt zit. Geef de rol een tweede laag aluminiumfolie.
- Gaar de kippenworst 40 min in water dat je eerst aan de kook brengt en daarna op een medium vuur laat verder warmen.
- Laat de worst volledig afkoelen en bewaar hem in de koelkast.
- Bak de worst desgewenst nog even bruin aan alle zijden in wat olijfolie.
- Snij de worst in dunne plakken als broodbeleg.
TIP:
Varieer in de kruiden: Mexicaanse kruiden doen het ook goed ipv kipkruiden.
Je kan ook kipfilet gebruiken ipv kippendijen, maar het resultaat zal iets droger zijn.
Reacties