Kippenworst

Foto Cathy Van de Moortele

Heb je er ooit al eens aan gedacht om zelf je charcuterie te maken? Ik heb het niet altijd voor charcuterie, zeker niet als ze vol E-nummers, smaakstoffen en bewaarmiddelen zitten. 
Voor deze worst vertrekken we van ontboute kippendijen. Kies voor kwalitatieve kip, zodat je weet wat er in je broodbeleg gaat. 

Wat hebben we nodig:

  • 500 gr ontboute kippendijen, in stukjes gesneden
  • 1 ei
  • 3 driehoekjes La Vache qui Rit smeerkaas natuur
  • snuifje zout
  • lookpoeder
  • uienpoeder
  • platte peterselie, gesnipperd
  • kipkruiden
  • olijfolie

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de stukjes kip met het ei, de smeerkaas, het zout, lookpoeder, uienpoeder en de peterselie in de keukenrobot en mix alles glad.
  • Leg een vel plastic folie op je werkblad en bestuif dat met kipkruiden.
  • Schep de gemixte kip op de kruiden, bestuif ook de bovenkant met kipkruiden en rol alles op tot een worst, met het plastic.
  • Draai de uiteinden dicht zoals je een snoep zou dichtdraaien.
  • Leg een vel aluminium folie op je werkblad en leg daarop de rol met kip.
  • Rol opnieuw op zoals een snoep, zodat de worst heel goed verpakt zit. Geef de rol een tweede laag aluminiumfolie.
  • Gaar de kippenworst 40 min in water dat je eerst aan de kook brengt en daarna op een medium vuur laat verder warmen.
  • Laat de worst volledig afkoelen en bewaar hem in de koelkast.
  • Bak de worst desgewenst nog even bruin aan alle zijden in wat olijfolie.
  • Snij de worst in dunne plakken als broodbeleg.

TIP:

Varieer in de kruiden: Mexicaanse kruiden doen het ook goed ipv kipkruiden.
Je kan ook kipfilet gebruiken ipv kippendijen, maar het resultaat zal iets droger zijn.

Reacties