Witte pizza met mortadella
Foto Cathy Van de Moortele |
Wanneer ik pizzadeeg maak en dat 96u laat rusten in de koelkast, dan kan ik dat daarna niet zomaar invriezen zonder er eerst eentje van te proeven. Toch? Hoe zou je zelf zijn...
Wat hebben we nodig:
- 1 portie pizzadeeg 96u
- 1 bakje ricotta
- 30 gr geraspte mozzarella
- 10 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
- peper van de molen
- zout
- scheutje olijfolie
- 4 plakjes mortadella
- enkele basilicumblaadjes
Hoe gaan we te werk:
- Haal je pizzadeeg ruim een half uur op voorhand uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur is tegen dat je het wilt gebruiken.
- Zet een pizzasteen in de oven en verwarm de oven op 260°C (of de hoogste temperatuur die je oven aan kan). Als je een pizzasetting hebt zoals die van mijn Stoves, zet die dan aan. Dat zorgt voor een knapperige korst en een smeuïge bovenkant. Zet je pizzasteen eerder op de onderste richel dan in het midden van de oven.
- Meng de ricotta met de twee soorten kaas.
- Kruid met peper, zout en wat olijfolie.
- Bestuif je werkblad lichtjes met bloem.
- Keer het pizzadeeg om op je werkblad.
- Druk het deeg uit met je vingers tot een schijf.
- Verwijder zoveel mogelijk de bloem van je werkblad en ook van de onderkant van je pizzabodem. Bloem verbrandt in de oven.
- Besmeer het deeg met de ricotta.
- Schuif de pizza op je pizzaschep en breng hem zo over naar de oven en je pizzasteen.
- Bak de pizza tot de korst begint te kleuren.
- Beleg met de mortadella en zet nog even terug voor enkele minuten.
- Strooi de basilicum over je pizza en snij hem in punten.
TIP:
Ik leg de mortadella pas op het allerlaatste op de pizza, zodat hij mooi smeuïg blijft en niet hard wordt.
Rasp zelf je Parmezaanse kaas.
Hoe langer je je deeg laat rijpen, hoe beter de smaak wordt. Het is het wachten waard en je hoeft er helemaal niets voor te doen.
Reacties