Groentepannetje

Meerdere soorten groenten op je bord = extra vitamientjes in je lijf. Ik begrijp totaal niet hoe mensen kunnen zeggen: ik lust geen groenten. Huh? Hoe dan? Zoveel groenten, zoveel verschillende smaken, texturen, bereidingen. Bullshit, noem ik dat. Ik word gewoon heel erg vrolijk van groentjes, net omdat je er alle kanten mee op kan. Ben je er klaar voor?

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 2 stelen witte selder, schoongemaakt
  • 1 grote wortel, geschraapt
  • 1 gele courgette, gewassen en van de uiteinden ontdaan
  • enkele takjes jonge thijm, fijngesneden
  • peper van de molen 
  • zout
  • 50 ml witte wijn

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie warm worden in een diepe hapjespan.
  • Fruit de uisnippers glazig.
  • Snij de selder in maantjes en voeg ze toe aan de uien.
  • Snij de wortels in fijne brunoise en leg ze in de pan.
  • Schud de pan af en toe goed op en voeg wat extra olie toe wanneer dat nodig is.
  • Halveer de courgette in de lengte, snij ze in 3 lange stukken en snij ze daarna in maantjes. De courgette mag je iets later toevoegen, die is snel gaar.
  • Kruid met thijm, peper en zout.
  • Van zodra de groentjes een beetje kleur beginnen te krijgen, blus je de pan met de witte wijn.
  • Laat de wijn uitkoken.
  • De groentjes mogen nog knapperig zijn. 

TIP:

Ook lekker met wat venkel erbij.



Reacties