Drumsticks met BBQ saus


Foto Cathy Van de Moortele

Kip moet gaar en sappig zijn. Niet altijd zo evident, zeker als je de kip op de BBQ wilt garen. Ik maak dan ook heel graag gebruik van de sous-vide stick om ervoor te zorgen dat de kip al gaar is. Je moet ze alleen nog aflakken en een kleurtje geven op de BBQ. Fijn als tussendoortje voor je gasten!

Wat hebben we nodig: 

  • 7 drumsticks
  • olijfolie
  • peper van de molen
  • zout
  • zoet paprikapoeder
  • uienpoeder
  • kipkruiden
  • BBQ saus

Hoe gaan we te werk:

  • Droog de drumsticks met keukenpapier.
  • Leg de drumsticks in een ziploc zak.
  • Giet een flinke scheut olijfolie in een kommetje en kruid met peper, zout, paprikapoeder, uienpoeder, kipkruiden. Giet de gekruide olijfolie bij de kip.
  • Sluit de zak en masseer de kip doorheen het plastic, zodat de kippenbouten overal een laagje olie met kruiden krijgen.
  • Verwarm de sous-vide bak voor op 63°C en stel de tijd in op 2u30. 
  • Vouw de rand van een vacumeerzak om zodat hij niet vuil wordt tijdens het vullen. Stop de kip in de zak.
  • Vacumeer de zak tot hij mooi luchtdicht is.
  • Leg de kip in het water wanneer de temperatuur bereikt is.
  • Na het garen, knip je de zak open en laat je het vocht weglopen.
  • Lak de kip en grill ze op de BBQ (of in de oven onder de grill). Draai om, lak opnieuw met BBQ saus en grill deze kant ook.

TIP:

Je kan dit gerust daags (of enkele dagen) voordien voorbereiden. De gare bouten laat je in de vacumeerzak in de koelkast. Haal ze een uurtje op voorhand uit de koelkast. Lak ze en grill ze af.

Reacties