Gekruide pindanootjes

 

Foto Cathy Van de Moortele

Noten zijn goed voor je en voor je hersenen. Ze geven je goeie vetten, die je nodig hebt. Alleen zijn niet alle noten gezond. Calvé borrelnootjes worden bijvoorbeeld niet bij gezonde noten onderverdeeld, gesuikerde amandelen ook niet, ook al zijn ze nog zo lekker.
Ik koop ongezouten pindanootjes en dan kruid ik ze volgens mijn eigen smaak. Deze keer vond ik ze zo lekker, dat ik het recept wel wou opschrijven. Een handjevol per dag, niet meer. Geniet er van.

Wat hebben we nodig:

  • 350 gr ongezouten pinda's
  • 1 eetlepel neutrale olie
  • snuifje zout
  • snuifje cayenne
  • snuif komijnpoeder
  • beetje peper van de pepermolen
  • snuif kristalsuiker (of Canderel suikerkristallen)

Hoe gaan we te werk:

  • Leg de oven aan op 150°C en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Doe de nootjes in een kom en besprenkel ze met olie. Hussel ze door elkaar, zodat elk nootje een olielaagje krijgt zonder het te vettig te maken.
  • Strooi het zout, de cayenne, het komijnpoeder, de peper en de suiker over de noten en meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel de nootjes over één laag op de bakplaat.
  • Rooster ze 25 min in de oven, tot het lekker begint te ruiken.
  • Laat de nootjes afkoelen en bewaar ze luchtdicht.

TIP:

Lekker bij de borrel of voor de TV.

Reacties