Cheesecake brownies
Foto Cathy Van de Moortele |
Het beste van 2 werelden: het romige van cheesecake met de pure chocolade van brownies! Zalig gewoon! Op het einde van de baktijd, heb ik er nog wat chocolate chips aan toegevoegd, voor nog wat extra plezier. Geef de brownie de tijd om helemaal af te koelen in de koelkast. Zo kan je hem makkelijk uit de vorm halen en netjes snijden. En als het niet zo netjes hoeft: dig in!
Wat hebben we nodig:
- 1 bakje Philadelphia natuur (235 gr), op kamertemperatuur
- 60 gr fijne griessuiker
- 1 ei
- het merg van 1 vanillestokje
- 170 gr boerenboter
- 80 gr Bloc chocolade Jacques, gehakt
- 1 koffielepel oploskoffie
- 60 gr pure cacao
- 200 gr fijne griessuiker
- 100 gr lichtbruine suiker
- 2 eieren + 1 eierdooier
- snuifje zout
- 140 gr patisseriebloem
- chocolate chips (facultatief)
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een vorm van 28x18cm met bakpapier, nadat je hem ingevet hebt.
- Klop de Philadelphia los in de Kenwood met de K-klopper.
- Schraap de randen naar beneden met een silicone spatel.
- Voeg de suiker toe en klop opnieuw tot de suiker opgelost is.
- Voeg het ei en de vanille toe en klop een laatste maal.
- Breng de cheesecake vulling over in een potje.
- Doe de boter met de gehakte chocolade en de oploskoffie in een steelpannetje en smelt alles op een heel zacht vuurtje.
- Haal het pannetje van het vuur en roer de cacao onder de chocolade.
- Doe deze chocoladesaus in de kom van de Kenwood en voeg de twee soorten suiker toe.
- Klop goed op met de K-klopper.
- Voeg de eieren Ă©Ă©n voor Ă©Ă©n toe en klop goed na elke toevoeging.
- Voeg een snuifje zout toe aan de bloem en zeef die boven het chocoladebeslag.
- Klop een laatste maal.
- Hou 100 gr van de chocoladevulling apart.
- Giet de chocoladevulling in de vorm en maak de bovenkant effen met een spateltje.
- Schep de cheesecake vulling over de chocolade en spreid hem voorzichtig open.
- Schep de rest van de chocoladevulling over de cheesecake vulling.
- Met een mes maak je S-vormen in de brownie, zodat je een gemarmerd effect krijgt.
- Schuif de brownie voor 35 - 40 min in de oven.
- Haal de brownie uit de oven en leg enkele chocolate chips op de brownie. Door de warmte zullen ze meteen een beetje smelten, maar wel nog goed zichtbaar zijn.
- Laat de brownie in de vorm afkoelen op een rooster en zet hem daarna nog een paar uur in de koelkast vooraleer je hem aansnijdt.
TIP:
De oploskoffie versterkt de smaak van de chocolade.
Gebruik enkel fondant chocolade, melkchocolade is te zoet.
Gebruik het juiste formaat bakvorm. Een vorm van 23x23cm kan ook, maar 28x18cm is ideaal.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties