Plaatkoek met fruit
Foto Cathy Van de Moortele |
Plaatkoek is niet alleen makkelijk om te maken, het is ook superlekker. De cake is heel mals en vochtig en je kiest zelf welk fruit je er op legt. Ik had nog wat resten fruit die ik wou opgebruiken voor ik nieuw fruit zou gaan kopen en dit was de ideale manier om er nog eens van te genieten.
Wat hebben we nodig:
- 5 eieren
- 220 gr fijne griessuiker
- 220 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
- 240 gr patisseriebloem
- 5 gr bakpoeder
- snuifje zout
- 200 gr fruit naar keuze
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Zet een halve bakplaat klaar.
- Breek de eieren in de kom van de Kenwood en klop ze los met de draadklopper.
- Voeg de suiker toe en klop goed op, tot alle suikerkristalletjes weg zijn.
- Giet de gesmolten boter straalsgewijs bij het beslag en klop verder.
- Meng de bloem met het bakpoeder en het zout en voeg het in 2x toe aan het beslag.
- Klop verder op tot een mooi, homogeen beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm (als je wilt, kan je die eerst invetten en bekleden met bakpapier, zodat je de cake er mooi kan uithalen).
- Beleg met het fruit.
- Schuif de cake voor 40 min in de oven.
- Laat de cake afkoelen in de vorm op een rooster en ontvorm hem daarna.
- Snij de cake in stukken en serveer.
TIP:
Je kan de boter ook vervangen door evenveel olie.
Het fruit dat ik vandaag gebruikt heb, is açai (bevroren), mangoblokjes en bosbessen (bevroren). Doordat de cake lang genoeg in de oven moet, heb ik het fruit niet ontdooid.
Açai kan je in België enkel diepgevroren kopen. Het heeft een bijzondere smaak en je krijgt ze in porties die eruit zien als grote druppels.
Reacties