Lo Mein met kip
Foto Cathy Van de Moortele |
Lo Mein doet me zo denken aan Florida, waar we na het shoppen vaak crashten in de Foodcourt. Er waren altijd meerdere Aziatische foodtenten, waar ze je naartoe lokten met proevertjes. Vandaag ben ik dus helemaal in Floridasfeer met mijn eigen versie van Lo Mein, met kip.
In mijn vriezer heb ik een diepvrieszak met restjes gare kip. Je hoeft er niet altijd vol-au-vent mee te maken. Waarom eens geen Aziatisch gerecht?
De eiernoedels heb ik zelf gemaakt, maar je kan evengoed spaghetti of dikkere bucatini noedels gebruiken natuurlijk.
Wat hebben we nodig:
- olie
- 1 ui, gepeld, gehalveerd en in partjes gesneden
- 1 rode paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden
- 2 wortels, geschraapt en in reepjes gesneden
- peper en zout
- 1 teen knoflook, gepeld en fijngesnipperd
- 1 stukje gember, geschild en fijngesnipperd
- 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en diagonaal in grote stukken gesneden
- eiernoedels voor 3 personen
- 50 gr diepvrieserwtjes, niet ontdooid
- 150 gr gare kip, in stukjes
- 6 eetlepels sojasaus
- 3 koffielepels lichtbruine suiker
- 3 koffielepels getoaste sesamolie
- 1 stukje gember, geschild en geraspt
- 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
- sriracha naar smaak (om het wat pittiger te maken)
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Laat enkele eetlepels olie warm worden in je grootste hapjespan of wok.
- Fruit de ui aan en voeg daarna de paprika- en wortelreepjes toe.
- Roerbak de groenten tot ze wat zachter geworden zijn.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de knoflook, gember en pijpajuintjes toe.
- Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het vuur en breng die aan de kook.
- Kook de noedels beetgaar.
- Ondertussen voeg je ook de erwten en de kip toe aan de pan en je warmt alles goed door, terwijl je blijft omscheppen.
- Met een tang breng je de noedels over in de pan, samen met een pollepel van het pastakookvocht.
- Meng de sojasaus met de suiker, sesamolie, gember, knoflook en sriracha.
- Giet het sausje over je Lo Mein en schep nog eens goed om.
- Voeg extra sojasaus en sesamolie toe wanneer het onvoldoende blijkt.
- Strooi de pijpajuintjes over je gerecht en geniet.
TIP:
Kippendijen zijn sappiger dan kipfilets. Voor dit soort gerechten gebruik ik dan ook liever kippendijen.
Wil je zelf je eiernoedels maken? Meng dan 280 gr bloem met 140 gr ei en een snuifje zout. Laat het deeg 30 min afgedekt rusten. Draai lange vellen van het deeg en verwerk ze tot noedels.
Reacties